Wie zijn we?

In onze praktijk staan er twee logopedisten en twee psychologisch consulenten met veel enthousiasme voor je klaar.

 • Astrid Vanvyaene, van praktijk De Kei

  Astrid Vanvyaene
  logopediste en psychologisch consulente

 • Na een driejarige opleiding aan het KHBO te Brugge, studeerde ik in juni 2006 af als logopediste. Ik ging meteen aan de slag in de groepspraktijk van Joke Van Doorne te Lichtervelde en Sofie Steyaert te Ruddervoorde. Na enkele jaren begon het te kriebelen om een eigen praktijk op te starten.
In 2010 werd mijn droom waar.

Mijn enorme honger naar kennis en nieuwe uitdagingen zorgde ervoor dat ik in 2011 startte met de opleiding Bachelor in de toegepaste psychologie, met als afstudeerrichting school- en pedagogische psychologie. Zo kon ik meer expertise opdoen in het begeleiden van kinderen en jongeren met o.a. ADHD en autismespectrumstoornissen. Sinds 2014 ben ik deeltijds werkzaam in het revalidatiecentrum Overleie te Kortrijk, waar ik als coördinator binnen het ASS-team werk (autismespectrumstoornissen).

Dat het begeleiden van kinderen en jongeren niet alleen mijn werk, maar ook mijn passie is, blijkt ook uit mijn vrijetijdsbesteding. Ik ben sinds 2008 voorzitter van het logopedistenplatform Logopedia VZW en startte in 2014 samen met 6 collega’s een bedrijf op dat therapeutisch materiaal ontwerpt en uitgeeft. Vrije momenten vul ik in met het verslinden van boeken, het ontwikkelen van nieuw therapeutisch materiaal en het ontdekken van mezelf via yoga en mindfulness.


 • Yasmind D'Hoore, van praktijk De Kei

  Stijn Vanthournout
  psychologisch consulent

 • Ik hield er altijd al van om met jonge mensen te werken. Als student was ik banleider in de jeugdbeweging en later organiseerde ik buitenlandse kampen voor jongeren voor Kazou. Na mijn studies beeldende vormgeving ging ik aan de slag als studiemeester-opvoeder in de Hotelschool van Koksijde.

Reeds vanop de schoolbanken voelde ik me sterk aangetrokken tot psychologie. Dus besloot ik om met die interesse aan de slag te gaan en schreef ik me in voor de opleiding toegepaste psychologie in afstandsonderwijs. Ik koos voor school- en pedagogische psychologie als afstudeerrichting en kwam voor mijn stages terecht bij de leerlingenbegeleiding in een middenschool.

Daar werd het eens te meer duidelijk ... jonge mensen helpen ... dat was de richting waarin ik verder moest. Ik studeerde af en had het geluk om bij mijn vrouw aan de slag te kunnen in haar praktijk, nu werken samen, zowel voor én achter de schermen.