Wie ben ik?

  • Astrid Vanvyaene, van praktijk De Kei

    Astrid Vanvyaene
    logopediste en toegepast gepsychologe

  • Na een driejarige opleiding aan het KHBO te Brugge, studeerde ik in juni 2006 af als logopediste. Ik ging meteen aan de slag in de groepspraktijk van Joke Van Doorne te Lichtervelde en Sofie Steyaert te Ruddervoorde. Na enkele jaren begon het te kriebelen om een eigen praktijk op te starten.
In 2010 werd mijn droom waar.

Mijn enorme honger naar kennis en nieuwe uitdagingen zorgde ervoor dat ik in 2011 startte met de opleiding Bachelor in de toegepaste psychologie, met als afstudeerrichting school- en pedagogische psychologie. Zo kon ik meer expertise opdoen in het begeleiden van kinderen en jongeren met o.a. ADHD en autismespectrumstoornissen. Sinds 2014 ben ik deeltijds werkzaam in het revalidatiecentrum Overleie te Kortrijk, waar ik als coördinator binnen het ASS-team werk (autismespectrumstoornissen).

Dat het begeleiden van kinderen en jongeren niet alleen mijn werk, maar ook mijn passie is, blijkt ook uit mijn vrijetijdsbesteding. Ik ben sinds 2008 voorzitter van het logopedistenplatform Logopedia VZW en startte in 2014 samen met 6 collega’s een bedrijf op dat therapeutisch materiaal ontwerpt en uitgeeft. Vrije momenten vul ik in met het verslinden van boeken, het ontwikkelen van nieuw therapeutisch materiaal en het ontdekken van mezelf via yoga en mindfulness.