Aanbod psychologie

Voor psychodiagnostisch onderzoek en psychologische begeleiding ben je bij De Kei aan het juiste adres.
Psychologisch onderzoek
 • Afname intelligentie-onderzoek bij kinderen tussen 2,5 en 8 jaar
  (WPPSI-III)
 • Afname intelligentie-onderzoek bij kinderen tussen 6 en 17 jaar
  (WISC-III)
 • Afname concentratie-onderzoek bij kinderen vanaf 7 jaar
  (TEAch en NEPSY)
 • Afname belevingsonderzoek (in kaart brengen van sterke punten en kwetsbaarheden, gedachten, gevoelens, verlangens … )
Psychologische begeleiding
 • PSYCHO-EDUCATIE AAN KINDEREN
  Kinderen en jongeren met leerstoornissen als dyslexie, dysorthografie of dyscalculie, of ontwikkelingsstoornissen als ADHD en autisme ervaren dagelijks hoe het is om anders te zijn. Dit kan heel wat vragen oproepen of kan ervoor zorgen dat ze een negatief zelfbeeld ontwikkelen. Via psycho-educatie kan het kind meer leren over zichzelf, de diagnose en hoe hiermee omgegaan kan worden.
 • PSYCHO-EDUCATIE AAN OUDERS
  Een diagnose is meer dan een etiket. Het is vooral de start van een ontdekkingsreis. Door meer inzicht te verwerven in de problematiek van jouw kind, kun je als ouder begrijpen hoe jouw kind zijn of haar moeilijkheden ervaart en waar ze vandaan komen. En dat is op zijn beurt dan weer de sleutel tot het gepaste aanpak
 • FAALANGSTTRAINING (in groepen van 3 kinderen)
  Via de groepstraining ‘Je bibbers de baas’ kunnen kinderen tussen 9 en 12 jaar leren omgaan met faalangst. Faalangst is een vorm van angst die je in zijn greep krijgt als je iets moet presteren. Het is altijd gekoppeld aan iets wat moet, van jezelf of van een ander. De angst werkt belemmerend, soms zelfs verlammend. De vrees om te mislukken neemt alles over.
  Tijdens faalangsttraining leren kinderen hun angst onder ogen zien en hun negatieve gedachten inwisselen voor helpende gedachten. Ouders en leerkrachten worden in de training betrokken om het kind op alle domeinen te ondersteunen.
 • OVERIGE PSYCHOLOGISCHE ONDERSTEUNING
  Kampt jouw kind met bepaalde angsten, wordt het gepest en heeft het moeite met het verwerken van een echtscheiding of verlies. Neem gerust contact met mij op. In een eerste gesprek bekijken we of begeleiding binnen de praktijk mogelijk is. Indien dat niet het geval is, ga ik samen met jullie op zoek naar de ideale partner binnen het hulpverleningsaanbod.